Συνεργασία Παντείου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ International Credit Mobility, η πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Διασποράς (Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ) και καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Μ. Τομαρα – Σιδέρη πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα “Η ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού είναι μια όψη της Αιγυπτιακής Ιστορίας”.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Γλωσσών και Μετάφρασης, τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ και την παρακολούθησαν φοιτητές του τμήματος και καθηγητές από το Αμερικανικό Πανεπιστημίου Καΐρου (AUC) καθώς και Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης, η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ. καθηγήτρια Ματ. Τομαρά - Σιδέρη, οι καθηγητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών Δρ. Τάρεκ Ραντουάν και Δρ. Σάκερ Μούσα.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης Dr Saeed  Attia, η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ. καθηγήτρια Ματ. Τομαρά – Σιδέρη, οι καθηγητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών Dr  Tarek Radwan και Dr  Shaker Moussa.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και συμφωνήθηκε η μετάφραση στα Αραβικά του βιβλίου της καθηγήτριας Ματ. Τομαρά – Σιδέρη “Οι Έλληνες του Καΐρου”, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα καταξίωσης της Αιγυπτιώτικης διασποράς, καθώς εκφράζει την αναγνώριση της ιστορικής σημασίας που είχε ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο δεδομένου οτι το βιβλίο θα διανέμεται στους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ.

Τέλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξένων Γλώσσών και Μετάφρασης Dr Saeed Attia απένειμε τιμητική πλακέτα στην καθηγητρια Ματ. Τομαρά – Σιδέρη.