Η Συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση στο Κάιρο

10-17 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 11/12 το μεσημέρι καλεσμένη της κρατικής τηλεόρασης για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και με κεντρικό άξονα το βιβλίο για τον Μαχφούζ “Στους Δρόμους του Καΐρου, περίπατος με τον Ναγκίμπ Μαχφούζ”, εκδόσεις Ψυχογιός.   

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.30 μμ. Εκδήλωση στο Εθνικό Κέντρο Μετάφρασης (αίθουσα Τάχα Χουσέιν) και παρουσίαση των νέων μεταφράσεων (‘Η προσευχή του αηδονιού’, εκδόσεις Gutenberg) και η Επιτροπή, AV,  παρουσία συγγραφέων κ ιθυνόντων για το βιβλίο από το ΥΠΠΟ της Αιγύπτου. Συνδιοργάνωση Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης Αιγύπτου και Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού- παράρτημα Αλεξάνδρειας).

Πέμπτη 12/12 στις 5μμ στο ( Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Μμέιτ ελ Σεχέμι   بيت السحيمي ) στο Ισλαμικό Κάιρο, ομιλία της Πέρσας Κουμούτση στην εκδήλωση μνήμης (Παγκόσμια Ημέρα Μαχφούζ), οργάνωση του ΥΠΠΟ Αιγύπτου και του Συνδέσμου Εκδοτών Καΐρου, ενώ το ίδιο βράδυ στις 8.00 μμ στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός της “Η Επιστροφή”, εκδόσεις Μεταίχμιο, οργάνωση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου με την υποστήριξη της πρεσβείας μας στο Κάιρο.